
O jarmużu i jego pro zdrowotnych właściwościach można przeczytać nie tylko w internecie, polecają go również lekarze i dietetycy. Nie bez powodu, bo ta odmiana kapusty jest bogata w antyoksycydacyjne witaminy, mikroelementy i chlorofil, który działa antynowotworowo. Dziś proponujemy jarmuż w wersji na surowo.
2 banany
2 pomarańcze
Garść natki pietruszki
Garść liści jarmużu
Sok z 1/2 cytryny
Woda
Pokroić banany, pomarańcze podzielić na cząstki, pietruszkę i jarmuż dokładnie umyć, dodać liście bez twardych lodyżek. Umieścić w blenderze. Dodać sok z cytryny i bledować do uzyskania gęstej masy. Dolać wodę, zmiksować i gotowe
Emotikon smile
szkoda, że jarmuż jest tylko zimą :(
OdpowiedzUsuńdlatego trzeba korzystać ile wlezie ;) wczoraj jedliśmy chipsy jarmużowe i zupę a la kapuśniak! o mamo, co to za smaki, przepyszne :) przepisy będą wkrótce!
Usuń